← Terug naar alle recepten
Chunky Granola
Kooktijd: 40 minuten
Ingrediënten voor 2 weckpotten
-
800
gram
Havervlokken
-
3
cups
Noten (bijv. amandel, pecan, macadamia, para, wal)
-
1
cup
Pitten (bijv. zonnebloem, pompoen)
-
1
eetlepel
Kaneel
-
0.5
cup
Kokosolie
-
4
eetlepels
Ahoornsiroop
-
1
cup
Rozijnen
-
2
eetlepels
Kokosrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verwarm de kokosolie en ahoornsiroop samen in een pannetje op lage stand, al roerend, 2-3 minuten.
- Meng de havervlokken, noten, pitten en kaneel in een grote kom. Giet de kokosolie en ahoornsiroop er heet overheen, en roer goed zodat alles goed bedekt is.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid de granola over het bakpapier. Druk aan zodat het een platte plaat wordt.
- Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Roer niet tijdens het bakken! Dan worden het grote chunks. Haal de ovenplaat halverwege uit de oven en doe hem met de voorkant eerst weer terug. Als de granola er nog niet perfect uitziet na 25 minuten bak je het nog wat langer.
- Laat de granola volledig afkoelen terwijl je iets leuks doet.
- Breek los, voeg rozijnen en kokosrasp toe en roer door elkaar. Berg op in een glazen pot. Heerlijk in soja yoghurt of een smoothiebowl!