← Terug naar alle recepten

Baklava

Baklava

Kooktijd: 60 minuten

Ingrediënten voor veel baklava

Instructies

  1. Bereid de suikersiroop. Doe 300 gram suiker, honing, water en citroenschillen in een pan en breng aan de kook. Laat in 10-14 minuten koken tot een stroperige suikersiroop. Haal van het vuur en voeg citroensap toe. Roer goed door en laat volledig afkoelen.
  2. Maak het notenmengsel. Hak de noten helemaal fijn en meng met de kaneel en 50 gram suiker.
  3. Smelt de boter tot het vloeibaar is.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in van ongeveer 25x35 cm.
  5. Bouw de onderste helft van de baklava. Plaats 2 laagjes filodeeg en bestrijk met gesmolten boter. Herhaal tot de helft van het filodeeg is gebruikt.
  6. Verdeel het notenmengsel over de baklava, maar bewaar een klein deel voor de topping.
  7. Bouw de bovenste helft van de baklava. Plaats weer telkens 2 laagjes filodeeg en bestrijk met gesmolten boter totdat het deeg op is.
  8. Snijd de baklava met een scherp mes in gelijke stukken. Verdeel de overgebleven boter over het deeg. Bak in 30 minuten gaar.
  9. Direct zodra de baklava uit de oven komt verdeel je de koude suikersiroop erover. Laat de baklava afkoelen en de siroop opnemen. Bestrooi met de bewaarde nootjestopping. Eet smakelijk!